Racing Point F1 Team avtäcker BWT som titelpartner

3.3.2020 14:00   Malmö

BWT stärker banden med det Silverstone-baserade laget.

 

 

Ett nytt kapitel

Inför den milstolpe av en säsong, som är Formel 1:s 70-årsjubileum, är Racing Point F1 Team glada att offentliggöra en expansion av sitt långvariga partnerskap med BWT – Best Water Technology.

 
Efter att ha fångat blickar med världens första rosa Formel 1-bil år 2017, och vidare byggande på tre framgångsrika säsonger som huvudsponsor, har BWT och Racing Point utvecklat sin relation så att laget nu kommer bara känt som ”BWT Racing Point F1 Team”. 

 
Som avtäckt inför samlad media och gäster i BWT:s hem i Mondsee, Österrike, kommer lagets utmärkande rosa färgsättning (en stadig favorit bland racingsupportrar världens runt) att kvarstå, med BWT ännu mer prominent på lagets nya bil – RP20.

 

En passande hyllning

Beläget vid de natursköna stränderna av Mondsee-sjön, försåg BWT:s huvudkontor den perfekta bakgrunden för offentliggörandet av ett samarbete byggt på teknologiska framsteg och hållbarhet. 

 
Racerförarna Lance Stroll och Sergio Perez fick sällskap av stallchefen och VD:n Otmar Szafnauer, tekniska direktören Andrew Green och sportdirektören Andy Stevenson, då partnerskapet var formellt startat före försäsongstesterna i Barcelona.

 

Ett gemensamt mål

BWT har länge varit engagerade i minskandet av plast, genom införandet av återanvändbara kärl och återvinningsbara filter för att minska avfall och föroreningar i dagens värld. 

 
Med detta mål i större fokus än någonsin tidigare, kommer BWT fortsätta att stötta laget i deras arbete mot att uppnå hållbarhetsmål, vilket inkluderar minskat användande av engångsplast

 .
BWT:s innovativa teknik och utomstående kunskap har haft en otroligt positiv påverkan på minskandet av koldioxidutsläpp, jämfört med vattenflaskor av engångsplast. Gäster som besöker lagets sponsorområde vid banan och fyller sina återanvändbara flaskor med lokalt producerat och välsmakande BWT Magnesium Mineralized Water får njuta av en förstklassig smakupplevelse, kombinerat med ett bekvämt sätt att dricka.

  

Några ord

Otmar Szafnauer, VD & Stallchef, BWT Racing Point F1 Team:

”Sedan 2017, har vi haft glädjen att bygga ett framgångsrikt partnerskap med BWT och vi är mycket glada över att fira vårt fjärde år tillsammans genom att välkomna dem som vår titelpartner. Detta expanderade samarbete speglar den lojalitet, engagemang och energi som de tillför Racing Point-familjen. Det gläder mig att vi kunde starta vår säsong här i Mondsee, hemma hos BWT, och lysa en strålkastare på det värdefulla arbete som görs av BWT för att driva hållbarhet framåt. Vi har haft många minnesvärda ögonblick både på och utanför banan och vi ser nu fram emot att lägga till fler under säsongen 2020.”

Andreas Weißenbacher, VD, BWT:

”Under de senaste tre åren har vi tagit vår distinkta rosa färg till Formel 1 och byggt en väldigt stark relation med Racing Point. Vi är engagerade att hjälpa detta lag uppnå sina mål och det är därför vi har valt att öka vårt stöd genom att bli titelpartner. Genom att arbeta tillsammans på detta sätt, tror vi att laget kan vara mycket mer konkurrenskraftigt på banan 2020. Vi kommer också stötta lagets arbete för att bli mer hållbart. Tillsammans kommer vi minska användningen av engångsflaskor på banan, minimera plastavfall och underlätta lokal behandling och förbrukning av vatten.”