b.water - Ett projekt av AQA Pearls For You and Planet Blue

3.3.2020 14:00   Malmö

HÅLLBARA VATTENSYSTEM

 

Genom att ge ett bidrag, kan du göra skillnad.


Vi bjuder in dig att, tillsammans med oss, investera i b.water, ett projekt av AQA Pearls For You and Planet Blue*. Målet är att bygga hållbara vattensystem i 10 byar i Gambia. En innovativ affärsmodell, till för att förbättra tillgången till rent vatten, minska byggkostnaderna samt generera en mindre inkomst. b.water har lagt grundarbetet för installationer på landsbygden för att kunna leverera hållbara, pålitliga och underhållbara tillgångar till vatten. Utvecklingar och framgångar för b.water innebär stora sociala fördelar från den växande globala vattenmarknaden till låginkomstområden. För att kunna fortsätta hjälpa människor, vill vi bygga så många vattenautomater som möjligt.
 

 

HUR DET FUNGERAR

Vattenautomaterna från b.water har ett snart blipp-system med förbetalning, vilket säkerställer att all inkomst är spårad, kontrollerad och transparant använd av den privata organisation eller regering som står för kostnaderna för systemunderhåll.

 

B.WATER VATTENAUTOMAT, MOBIL BETALNING OCH NFC-TEKNOLOGI

Byinvånarna kan använda sina mobiltelefoner för att köpa krediter, som i sin tur sparas på en tagg. Fjärrbetalning i förhand tillåter regeringar och internationella insamlingar att köpa spårbara krediter och skicka dem till vattenautomater kring skolor eller sjukhus. Tekniken som b.water använder fungerar i de flesta landsbygdsområden med sämre uppkoppling då de använder mobilanslutningar med mycket låg bandbredd. I avlägsna områden gör NFC-teknologi det möjligt för konsumenter att ladda krediter direkt till sin tagg, ta emot vatten från donationsgivare och hämta vatten från automaten. 

 

Användandet av Internet of Things (IoT) och NFC-teknologi gör det möjligt att samla krediter på en b.water tagg, blippa taggen på vattenautomaten och för krediterna att dras under tiden som vattnet flödar. Inkomsten från detta används sedan till hållbara funktioner och underhåll.  

 

All data kring vattenkonsumtion och status på enheten övervakas live. Vattenautomaterna kommunicerar sömlöst med en molnbaserad analysmjukvara som förser intressenter med information om vattensystemen i realtid. Mjukvaran samlar alla transaktioner i en privat, central och lokal journal för transparant finansrapportering. Vidare, möjliggör mjukvaran för anpassningsbar konsumtionsrapportering som är baserad på varje vattensystem och den individuella vattenautomaten. 

 

b.waterCare är en teknisk tjänst för fjärrövervakning som identifierar ett antal problem inom drift och prestanda i vattensystemet. Mjukvaran upptäcker låga flöden, tekniska fel och automatens skick. Det möjliggör kort reaktionstid från underhållspersonal, som mottar SMS när problem upptäcks eller när omedelbar undersökning krävs. 

 

Den data som samlas in från vattenautomaterna används för att säkerställa att automaterna fungerar dygnet runt, så att lokalbefolkningen alltid har tillgång till vatten. Ingenjörer slutför arbetet och skickar enkla kommandon till en vattenautomat från en mobiltelefon för att identifiera problem. När automaten är reparerad, fyller ingenjörerna i en mobil servicelogg för att säkerställa kontinuerliga förbättringar av vattentillgång. 
 

  

HITTILLS HAR VI LEVERERAT

35 390 000 liter vatten

till 12 500 människor
 

 

VÅRA NÄSTA MÅL

Total investering i projekt kring vatteninfrastruktur: € 299 203
Antal byar: 10
Antal vattenautomater: 146
Antal människor försedda med vatten: 26 500
Konsumentens spendering per år: € 2.70
Antal liter köpta per person och år: 3 650
 

 

B.WATER I GAMBIA

Mer än 60 % av Gambias 1.7 miljoner invånare lever i fattigdom, med mer än en tredjedel under FN:s fattigdomsgräns på $ 1.25 per dag. B.water har installerat hållbara vattensystem i Gambia sedan 2016 och med ditt stöd kan vi fortsätta förse prisvärt och pålitligt dricksvatten till de samhällen som behöver det som mest – dygnet runt.
 

 

”Nu kan jag lita på att dricksvattnet inte gör oss sjuka och att jag alltid har tillgång till vatten” 

Ida Minteh, Jalambereh

 

 

Vi kan förändra världen, en klunk i taget. Därför ber vi er stötta oss i vår mission.


Skicka din donation till:

AQA Pearls For You and Planet Blue.
IBAN: AT76 3432 2000 0004 0261 | BIC: RZOOAT2L322